Tid for kaffe RSS

Ny situasjon for Gjøvik FrP

13.03.2012 09:47

Vi fikk en kraftig smell ved valget i fjor høst. Fallet var stort og tungt. Tilbake i kommunestyret sto bare Øystein Andreassen og meg selv. 

Vi byttet litt på roller og jeg ble valgt til gruppeleder og gikk av som lokallagsleder. Øystein ble vår mann i formannskapet og arealutvalget, mens jeg har fast plass i utvalget for oppvekst.

Laget fikk nytt styre ved årsmøte i oktober, med Anne Røise som leder. Jeg gikk inn som politisk nestleder, mens Norodd J. Moen ble organisatorisk nestleder. Monica Klette som ikke hadde vært aktiv på en god stund ønsket å delta igjen og ble valgt til sekretær. 

For kort tid siden fikk jeg beskjed fra Anne Røise om at hun velger å trekke seg som leder av lokallaget.  Fra før har Monica trukket seg ut igjen. En av varamedlemmene til styret har også signalisert at han ikke har tid til styrearbeid. 

Gjøvik FrP har mange dyktige medarbeidere og politikere. Det gjelder bare å organisere dette på en måte som gjør at folk kan bidra med det de har og ikke føle seg overarbeidet, tillagt roller de ikke føler de mestrer. Noen kan også føles seg alene med stort ansvar eller oversett til tross for en rolle som skulle tilsi noe annet.

Vi skal ha et styremøte 20.mars 2012 der vi skal se litt på dette og hva vi må endre på for å lykkes framover. Kanskje er et ekstreordinært årsmøte et ledd i dette for å få inn ny leder og kanskje et par nye i styret for å fylle ledige plasser. 

Jeg er spent på fremtiden og håper vi kan finne de gode løsningene sammen, slik at FrPs politikk blir synlig for velgerne i Gjøvik kommune.  

Comment Kommenter (0)

Heftige valgkampforberedelser

23.03.2011 08:04

Denne våren kommer til å bli noe av det mer hektiske jeg har opplevd som FrP-politiker. Og det til tross for at jeg bare har ett organisatorisk ansvar; Gjøvik FrP. 

 

  • Vi har midt i programbehandlingen. Det kommer til å ta mange kvelder før påske før utkastet er ferdig.  
  • Valgkampen starter for får del allerede 1.mai med en aksjon ifm denoffisielle markeringen. Dette må planlegges i alle detaljer. Utfordringen er at påsken kommer rett i forkant så mye må gjøres første del av april. 
  • I mai gjennomfører vi kurs i lokalvalgkamp for våre aktive medlemmer. Det starter 3.mai 
  • Politiske konferanse er planlagt gjennomført 2.mai. Her har jeg ikke et direkte ansvar - det ligger på gruppeleder Øystein Andreassen. Men jeg har ansvar for markedsføringen av den. 
  • Det er toppkandidatskolering 7.-8.mai. Ikke mitt ansvar å arrangere, men jeg skal delta. 
  • Så er det landsmøte helga 13.-15.mai. Jeg skal heller ikke arrangere det, men delta. 
Om det blir noen kvelder igjen denne våren uten politisk arbeid vil det være unntaket. Men der det legges ned mye arbeid øker også muligheten for et godt resultat. Og målet vårt med dette arbeidet er å etablere et borgerlig flertall på Gjøvik etter valget. 

 

Comment Kommenter (0)

Min bursdag 41 år gammel

23.10.2010 07:30

Torsdag 21.oktober hadde jeg bursdagLaughing. Jeg ble 41 år gammel. Kl.0438(!) ble jeg vekket på sengen av min eldste sønn som sang "grattuleerer meed daaaan" delvis sammen med Elisabeth som våknet og kjapt forsto hva som skjedde. Innpakket i plastpose, papir og diverse papp lå to bøker; "Det tapte symbol" av Dan Brown og "Det brennende landet" av Bernhard Cornwell.

Det er to romaner som i utgangspunktet ligger utenfor mitt interessefelt, men som jeg de siste årene har fått sansen for. Faktisk har jeg beveget meg endel litterært og leser nå bøker med innhold jeg tidligere ville sett på som bortkastet. Nå er de underholdende og noen ganger også lærerike.

Også senere på dagen fikk jeg gaver; En vannkoker (som erstatning for den gamle som møtte kjøkkengulvet for noen uker siden), en lommebok (som erstatning for min gamle som har revnet) og en bok til; "forfalskningen"  skrevet av Geir Selvik Malthe-Sørenssen og Kjetil Bortelid Mæland. Dette er boken om Treholt som har ført til de siste ukenes oppslag i media om saken. 

Ute ettermiddagen og kvelden feiret vi enkelt med det jeg vil kalle en bedre middag (løvbiff med pommes frites) og is til dessert mens vi så film; Cup Out med blant andre Bruce Willis.  

 

Comment Kommenter (0)

En bok det er verdt å lese RSS

Mofongo av Cecilia Samartin

23.01.2011 13:56

Cecilia Samartin var en ukjent forfatter for meg før jeg hørte denne boka. Siden jeg kjører mye bil velger jeg til tider lydbok for å utnytte tiden. Denne boka ble lest av Gisken Armand. Hun gjør boka levende og sammen med Samartins dyktige beskrivelser blir personene i boka interessante. 

Men det er bare to som personer forfatteren lykkes godt med; det er Sebastian og hans bestemor, Lola. Sebastian er en gutt med hjertefeil og Lola er hans matglade bestemor som bruker mat for å samle en familie som er splittet. Det er samspillet mellom disse som driver boka framover.  

 

 

Comment Kommenter (0)

Boken Bernard Hvals forsnakkelser av Lars Saabye Christensen

22.01.2011 17:13

Jeg leser sjelden de store nålevende norske forfatterne. L. S. Christensens bok om Bernhard Hval (som egentlig handler om Notto Fipp...) er min første bok av forfatteren. Men holder de andre samme standard er det mye å glede seg til for meg;-)

Fortellergleden er for meg det mest interessante med denne boken. Den er uventet, åpen og overraskende på alle måter. Et eksempel er en gjesteopptreden av den store norske forfatteren og nobelprisvinneren Knut Hamsun som på et tidspunkt får sitt pass påskrevet av bokens hovedperson. 

Hva som er bokens mål og mening mener jeg leseren selv må finne ut av. Men som nevnt er boken minst like mye om Notto Fipp som den er om Hval.  

Comment Kommenter (0)